Jemná májová kaše se sladkou zeleninou

Mám chuť dát si snídani dosladka a dojemna...

A tak jsem povařila jemné ovesné vločky s trochou kukuřičné polenty v zeleninovém vývaru (klidně nahraďte vodou či obilným mlékem).

Do malého kastrůlku nalila trochu vody (asi tolik, aby byla zelenina jen tak tak ponořená) a v ní dusila na větší kousky nakrájenou cibuli a kořenovou petržel asi 25 minut. Zelenina tak krásně zesládne; a ještě víc, když použijete tlakový hrnec. Dobré je také přidat mořskou řasu.

Opražená slunečnicová a dýňová semínka jsem trochu nadrtila v suribachi misce (můžete rozmixovat či rozemlít), přidala 1 čaj. lžičku misa na osobu a trochu shiza (není nutné) a rozetřela ještě vše společně.
Podáváno s kvašenou zeleninou a s mlaďoučkými lístky ředkviček (ráno bylo potřeba protrhat záhonek).