Když zbyla maková povidla...

... není těžké vymyslet chutnou snídani :) Takovou ocení i malí jedlíci, co mají rádi sladké...
Tak tedy...
  • Uvaříme jáhly s bílou rýží (2 šálky jáhel, 1 šálek rýže, 7 šálků vody)
  • Připravíme si cibulku a červenou řepu pomocí blanšírování:
    • Na malého kastrůlku dáme 2 cm vody se špetkou soli.
    • Když začne vřít, přidáme na větší kousky řepu, vaříme cca 3 minuty (dokud není trochu měkká) tak, aby se voda stále vařila.
    • Vyndáme řepu a uděláme to samé s cibulí (zeleniny dáváme blanšírovat od nejméně aromatické po nejvíce voňavou)
  • Napaříme bršlici kozí nohu a černý kořen (my měli zatím takové miniaturní na ukázku ze zahrádky :)) jen cca 1 minutu.
  • Přidáme lžíci kvašené zeleniny a ředkvičky.
  • Přidáme maková povidla... Zbyla mi od ovesných koláčků (namletý mák, rozinky rozmixované s trochou vody, švestková povidla bez cukru, mletá citrónová kůra - vše smícháme a dusíme asi 30 min.). Ráno je dáme do hrnečku s trochou vody či obilného mléka, můžeme přidat nastrouhanou mrkev a prohřejeme.
  • Přidáme mák a posypeme praženou slunečnicí a přidáme i nějakou zelenou posypku, např. řeřichu (tu já dodala až po focení :)).
TIP: Pro děti by bylo vhodnější slunečnicová semínka povařit a zeleninu vařit opravdu doměkka.