7. Dobrooběd 15.9.2015

Léto pokročilo v podzim... a tak nám občas do talíře přilétl nějaký ten lístek dubový či lipový...
Radujeme se ze sklizně dýní  a švestek, a tak menu vypadalo takto:

HLAVNÍ JÍDLO:
Rýžové koule v sezamu.
Dýňová omáčka (s cibulkou a čajem bancha) a bílými fazolemi.
Lisovaný salát: ledový salát, strouhaná kedlubna, shizo.
Ředkvičky naložené v umeoctě.

DEZERT:
Jáhelník s mákem a švestkami.
Drobenka z kukuřičné mouky, rostlinných olejů a rýžového sirupu.
RECEPT:
  • Uvaříme jáhly v jablečném moštu (cca 1:3), když se začnou vařit, sundáme pěnu a přidáme umletý mák a na menší kousky trochu nakrájených švestek. Kdo chce jáhelník sledší, může přidat ječmenný slad.
  • Uvařenou hmotu dáme do pekáčku, namačkáme navrch švestky (nakrájené na půlku).
  • Dáme péci na 180°C.
  • Ke konci dáme drobenku - v mističce si rukou smícháme olej s kukuřičnou moukou a s rýžovým surupem v prášku.

Výtěžek z dnešního oběda činí 320 Kč, děkujeme mnohokrát!